Onderzoek naar hygiëne op de werkplek: de schokkende waarheid – OPHENR

Onderzoek naar hygiëne op de werkplek: de schokkende waarheid

Ziekte is slecht voor zaken. Amerikaanse werknemers nemen jaarlijks honderden miljoenen ziektedagen op, wat hun werkgevers miljarden dollars aan verloren productiviteit kost. Een wrede ironie is dat een van de belangrijkste oorzaken van verzuim de onwil is van sommige werknemers om ziek te blijven. Veel mensen hebben nauwelijks betaalde ziektedagen, als ze die al hebben. Anderen voelen gewoon zoveel professionele druk dat ze zich ziek naar kantoor slepen.

Als gevolg hiervan stellen deze toegewijde werknemers hun collega's bloot aan besmetting, waarbij ze de verspreiding van ziekte op het personeel riskeren. Van de telefoon in de vergaderruimte tot je eigen toetsenbord, overal in je kantoor wemelt het van de bacteriën. Maar hoeveel van ons nemen daadwerkelijk voorzichtige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat we iets op het werk oplopen - of onze collega's besmetten?

Joblist besloot het uit te zoeken en ondervroeg 1.000 respondenten over hun hygiënische gewoonten op de werkplek. De bevindingen laten zien hoe mensen zichzelf beschermen tegen ziekte op het werk, of het juist totaal negeren. Hoe hygiënisch ben jij in verhouding to de typische kantoormedewerker? Blijf lezen om erachter te komen.

Douchen en werken

In termen van reinheid op het werk lijkt regelmatig douchen een basisverwachting. Maar de bevindingen geven aan dat veel professionals vatbaar zijn voor verval. De helft van onze respondenten gaf toe de afgelopen maand minstens één keer naar het werk te zijn gegaan zonder te douchen. Afgezien van de bezorgdheid over lichaamsgeur waar collega's last van kunnen hebben, kan onzorgvuldig gedrag met betrekking to hygiene reële gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Douchen met zeep is een van de belangrijkste manieren waarop we bacteriën van ons lichaam verwijderen en huid- en schimmelinfecties voorkomen .

prework-hygiene-habits-graphic

56% van de respondenten gaf aan dat ze de afgelopen maand ongewassen kleding naar het werk hadden gedragen, terwijl een kwart zweterige kleding naar kantoor had gedragen. In bepaalde gevallen kunnen deze gewoonten ongemakkelijke gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals schimmelinfecties en urineweginfecties. Het meest waarschijnlijke resultaat van het dragen van vuile kleding is een reactie van acne - of dat je collega's problemen hebben met je geur.

Over dat onderwerp gaf bijna 1 op de 4 respondenten toe deodorant op kantoor over te slaan. Bijna 10% droeg soms, zelden of nooit deodorant op het werk. In sommige gevallen kan de geur van collega's lelijke ruzies veroorzaken. In 2017 werd een vrouw uit Colorado ontslagen omdat ze luchtverfrissers rond het kantoor hing om de geur van een collega te maskeren.

Sanitaire verplichtingen: onkuis en nalatig

Helaas rapporteerden de respondenten veel gedrag op de werkplek waardoor zij of hun collega's het risico zouden lopen ziek te worden. Ongeveer de helft zei bijvoorbeeld dat ze hun handen niet hadden gewassen voordat ze de afgelopen maand minstens één keer hadden gegeten, een directe aanleiding die de kans op ziek worden vergroot.

werknemers gedragen zich slecht grafisch

Er kwamen enkele duidelijke verschillen per geslacht naar voren. Mannen leken vooral geneigd tot bepaalde onhygiënische handelingen, waaronder het plukken van hun neus en het niet bedekken van hun mond bij hoesten. Interessant is dat het verschil in functies weinig tot geen invloed leek te hebben op hygiënische gewoonten. Managers begingen deze onhygiënische zonden net zo vaak als andere werknemers. Dit is een alarmerende bevinding, aangezien bedrijfsleiders en eigenaren de toon kunnen helpen zetten om de verspreiding van ziekten op het werk te voorkomen.

Badkamers op de werkplek waren gastheer voor een andere reeks problematisch gedrag. De meest voorkomende fouten waren het gebruik van mobiele telefoons door werknemers terwijl ze gebruik maakten van de toiletten. Artsen waarschuwen voor het risico van kiemoverdracht. Opnieuw kwamen er duidelijke verschillen per geslacht naar voren. Mannen lieten het toiletdeksel veel vaker openstaan ​​tijdens het spoelen, tilden de toiletbril niet op tijdens het plassen en plasten per ongeluk op de vloer. Bovendien was ongeveer een derde van de respondenten getuige geweest van een niet-doorgespoeld toilet op het werk - misschien was de vorige gebruiker teveel in de ban van zijn of haar telefoon om deze cruciale stap van toiletgebruik te onthouden.

Kritiek op collega's, schoonhouden

Veel onderzoek wijst uit dat een schoon en overzichtelijk bureau de productiviteit kan verhogen, maar het kan de carrière ook op een andere manier ten goede komen: het respect van je collega's verdienen. 62% van de respondenten zei dat ze hun medewerkers beoordeelden op de netheid van hun werkruimte.

netheid-in-het-kantoor-grafisch

Hygiëne veroorzaakte nog meer controle. Meer dan tweederde van de respondenten zei de hygiëne van hun collega's op het werk te beoordelen. Individuen in hogere managementfuncties waren bijzonder geneigd om een ​​oordeel te vellen over de netheid van een werknemer. Hoewel de normen voor werkkleding in de loop van de tijd zeker zijn versoepeld, lijkt goede hygiëne essentieel om een ​​positieve indruk te maken.

quote-from-male-in-hospitality-industrie

Als kantoormedewerkers regelmatig de hygiëne van hun collega's beoordelen, hoe vaak maken ze dan hun eigen werkruimte en persoonlijke spullen schoon? Vrouwen maakten gemiddeld vaker schoon dan mannen, ongeacht het item in kwestie. Zowel mannelijke als vrouwelijke respondenten maakten hun bekers het vaakst schoon. Ze waren echter veel minder waakzaam bij het schoonmaken van bepaalde items die ze constant aanraken, zoals hun muis en toetsenbord. Hoewel microbiologen adviseren om een toetsenbord minstens één keer per week schoon te maken, deden de meeste respondenten dit slechts één of twee keer per maand.

quote-from-woman-in-technology-industrie

Naar binnen gaan, ziek worden

Meer dan twee derde van de respondenten meende in het verleden een ziekte te hebben opgelopen door een collega. Binnen deze groep was verkoudheid de meest voorkomende aandoening. Bijna 43% zei de griep op te lopen bij een collega, een helaas realistische hypothese. De griep verspreidt zich vaak als gevolg van contact tussen collega's en de autoriteiten dringen er bij werkgevers op aan om tijdens het griepseizoen passende voorzorgsmaatregelen te nemen.

kiemen-in-het-kantoor-grafisch

Ondanks echte zorgen over ziek worden, negeerden veel respondenten echter basisstappen om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Meer dan een vijfde van de respondenten zei dat ze de afgelopen maand een volledige werkdag hadden doorgebracht zonder hun handen te wassen. Vooral mannen slaagden er vaak niet in hun handen te wassen.

statistiek over handen wassen

Interessant is dat 47% van de respondenten zei dat ze hadden voorgesteld dat een collega naar huis zou gaan vanwege tekenen van ziekte. De symptomen die tot deze suggesties leidden, waren over het algemeen consistent met verkoudheid of griep , zoals hoesten, niezen, koorts of congestie. Hebben de respondenten bij dergelijke problemen de neiging om zelf thuis te blijven?

quote-from-woman-in-education-industrie

Niet altijd, laten onze bevindingen zien. 73% zei inderdaad dat ze naar werk zijn gegaan terwijl ze ziek waren. Erger nog, een aanzienlijk deel gaf aan dat ze naar het werk zou gaan als ze ziek waren met een ernstige en mogelijk besmettelijke ziekte, zoals griep of keelontsteking .

statistiek-over-het-gebruiken-ontsmettingsmiddel

Deze noodlijdende werknemers hielden zich niet op de vlakteom anderen niet te besmetten. De meesten woonden vergaderingen bij en werkten nauw samen met collega's. 22% schudde zelfs de hand van een collega. Geen wonder dat zo veel respondenten meldden dat ze desinfecterende handgels gebruikten na persoonlijk contact met collega's. Gezien hun eigen sanitaire indiscreties, weten ze hoe onverantwoordelijk hun collega's kunnen zijn.

Uw productiviteit beschermen

De bevindingen van Joblist suggereren dat veel mensen tekortschieten op het gebied van hygiëne op de werkplek. Bovendien komen deze afwijkingen zo vaak voor dat ze niet alleen aan luiheid kunnen worden toegeschreven. Tijdens een drukke werkdag kan het moeilijk zijn om te pauzeren en tijd vrij te maken voor het schoonmaken. Wanneer je in de kantine een heerlijke snack eet, is er discipline nodig om je handen te wassen voordat je je eraan toegeeft.

Wanneer je deze voorzorgsmaatregelen negeert, kan ziekte je werk dagenlang verstoren. Desondanks wordt werkplek hygiëne het best gezien als een integraal onderdeel van professioneel succes voor jou en al je collega's. Neem de tijd om aan de hygiënische basisnormen te voldoen, en je wordt veel minder snel buitenspel gezet door ziekte.

Methodologie en beperkingen

Joblist heeft 1.000 werknemers van Amazon Mechanical Turk ondervraagd die met anderen in een kantoorruimte hebben gewerkt om meer te weten te komen over hun werkplek hygiëne. Drieënvijftig procent van de respondenten was vrouw, terwijl 47% man was. De gemiddelde leeftijd van de respondenten was 38 met een leeftijd van 18 tot 88 jaar. 34 procent van de respondenten werkte op een kantoor met één tot vijftien werknemers; 32% werkte met 16 tot 50 werknemers; 16% werkte met 51 tot 100 werknemers; en 19% werkte met meer dan 100 werknemers.

Er zijn uitdagingen met zelfgerapporteerde gegevens. Deze uitdagingen omvatten maar zijn niet beperkt tot selectief geheugen, overdrijven en onwaarheden. Om hiertegen te beschermen, werden respondenten uitgesloten als ze niet slaagden antwoord te geven op controle vragen.

Bron: Joblist (link)